Saša Živanović

about
saša
Voditelj Odelenja za visokotehnološki kriminal Republike Srbije, Beograd, Republika Srbija

Saša Živanović trenutno radi u Ministarstvu unutarnjih poslova, Republike Srbije, u Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala (SBPOK), kao voditelj odjela. Saša radi u Ministarstvu unutarnjih poslova već 24 godine, a svoju karijeru je započeo kao inspektor za suzbijanje financijskog kriminala u području bankarstva i drugih financijskih organizacija te vanjsku trgovinu. Saša je vrhunski stručnjak u borbi protiv korupcije, financijskih prevara, pranja novca, te protiv računalnih prevara i prevara kreditnim karticama.


Zaštita autorskih prava u  filmskoj industriji - novi, neprobojni koncept

Film je umjetnost. Ne postoji osoba na planeti koja ne voli film i iza svega toga u digitalnoj eri, koja za posljedicu ima nekontrolirano umnožavanje filma piratskim umnožavanjem  digitalnih medija, proizlazi jedna ogromna neizvjesnost. Last but not at least, igrani umjetnički film sa krajnjim naporom je opstao nasuprot kanibalističke prirode televizije, ali teško da će preživjeti ulovljen omnipotentnim digitalnim mrežama bez jednog nužnog iako ne i dovoljnog uslova: zaštite producentskih i Autorskih prava od piratskog umnožavanja. 
Kako su svi dosadašnji pravni mehanizmi zaštite Autorskih prava, kada je ne samo film u pitanju, tek naknadni, s obzirom na nepojmljivu množinu svakodnevnog piratskog umnožavanja, kao producent filma (čiji je autor izazvao veliki interes kod publike već prilikom najave mogućeg početka snimanja filma) u suradnji sa MUP-om Srbije , Odeljenje za visokotehnološki kriminal  - provodeći dosljedno protokol prevencije  u svakom segmentu proizvodnje i distribucije filma, prezentiramo  princip zaštite filma koji za rezultat ima : The Pirat Bay - no result!

Predavanje

Zaštita autorskih prava u filmskoj industriji - novi, neprobojni koncept
-