Christopher Church

about
Christopher Church
Viši stručnjak za digitalnu forenziku, INTERPOL Global Cyber Complex, Singapur

Christopher Chruch je viši stručnjak za digitalnu forenziku u laboratoriju za digitalnu forenziku novog Interpolovog globalnog centra za inovacije u Singapuru. Christopherova uloga podrazumijeva pružanje podrške agencijama za provedbu zakona u 190 zemalja članica koje se suočavaju s novim izazovima iz područja digitalne forenzike i borbe protiv računalnog kriminaliteta.
Chris se posljednjih 12 godina bavi pitanjima digitalne forenzike. Svoju karijeru u području digitalne forenzike započeo je u londonskoj Metropolitanskoj policiji gdje se pridružio Odjelu telefonske forenzike. Tijekom deset godina provedenih u Londonu imenovan je načelnikom Jedinice za pametne uređaje gdje je formulirao zahtjeve forenzike pametnih telefona i povezanih izazova, sudjelovao u mnogim visokoprofilnim istragama i davao stručne iskaze u sudskim postupcima. Obučio je i bio mentor brojnim inspektorima iz područja računalne forenzike i forenzike mobilnih telefona, prenoseći svoja znanja o provođenju digitalnih forenzičkih istraga, te rješavanja složenih izazova koji se javljaju tijekom takvih postupaka.
Trenutno je zaposlen u Interpolovom laboratoriju za digitalnu forenziku, ključnoj ustanovi za pružanje podrške, obučavanje i izgradnju kapaciteta za digitalnu forenziku u 190 zemalja članica. Njegova uloga obuhvaća operativnu podršku na mjestu događaja, održavanje sposobnosti i funkcionalnosti laboratorija za digitalnu forenziku te provođenje obuke i mentorstvo.

Predavanje

Cybercrime trendovi
-